Ilmoittautuminen purjehduksille

Jokaiselle ryhmälle järjestetään 1-2 omaa iltapurjehdusta joko Helvillä tai Henrikalla. Iltapurjehduksella tarkoitetaan yleensä arki-iltaisin noin klo 18-20 tai 18-21 järjestettävää purjehdusta. Purjehduksen lähtö ja paluu on Heinänokan partiovenesatamasta. Ryhmien omat purjehdukset pyritään järjestämään ryhmien normaaleina kokouspäivinä. Ryhmien omille iltapurjehduksille ilmoittaudutaan omalle johtajalle. Ryhmänjohtajat lähettävät tarkempaa tietoa ryhmien purjehdukselle osallistumisesta. Halutessasi voit tarkistaa ryhmäsi purjehdukset veneiden sivujen alta löytyvästä purjehduskalenterista (S/y Helvi ja S/y Henrika). Sudenpentujen ja seikkailijoiden iltapurjehdukset järjestetään Henrikalla. Tarpojien ja tarpojista vanhempien iltapurjehdukset järjestetään Helvillä.

Seikkailijat ja tätä vanhemmat (4. luokkalaiset ja sitä vanhemmat) voivat ilmoittautua viikonloppupurjehduksille. Viikonloppupurjehduksella tarkoitetaan yhden tai kahden yön mittaista purjehdusta. Seikkailijat pääsevät viikonlopuksi purjehtimaan Henrikalla. Tarpojat pääsevät halutessaan purjehtimaan joko Helvillä tai Henrikalla. Purjehduksille ilmoittaudutaan kuksa-jäsenrekisterin ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautumislinkit löydät veneiden sivujen alta löytyvästä purjehduskalenterista (S/y Helvi ja S/y Henrika) tai ryhmänjohtajan lähettämästä sähköpostista. Tarvittaessa voit olla yhteydessä tapahtuman kippariin tai veneen päällikköön (yhteystiedot s/y Helvin kippareille ja yhteystiedot s/y Henrikan kippareille). Viikonloppupurjehduksille ilmoittautumisessa kannattaa olla oma-aloitteinen ja ripeä, sillä purjehdukset täyttyvät usein nopeasti.

Syksyllä järjestetään muutamia purjehdustapahtumia. Syksyn kokoontumispurjehduksella tarkoitetaan Lounais-Suomen partiopiirin järjestämää useita partioaluksia samaan paikkaan kokoavaa viikonloppupurjehdusta, jossa usein on mahdollisuus päästä miehistönvaihdon kautta purjehtimaan myös toisella partioaluksella. Tapahtuma soveltuu hyvin seikkailijoille, tarpojille ja samoajille. AR, Archipelago Race on Lounais-Suomen partiopiirin järjestämä yön yli kestävä purjehduskilpailu Saaristomerellä. Tämä purjehdus on tarkoitettu tarpojille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Matkis, matkapurjehdus eli viikonloppupurjehdusta pidempi reissu joka tilanteesta riippuen voi kulkea tutuilla kotivesillä tai suuntautua kauemmaksikin. Syksyllä Henrikalla järjestetään syyslomamatkapurjehdus. Tälle purjehdukselle on varattu muutamia paikkoja hetatytöille. Ilmoittautuminen näihin tapahtumiin järjestetään kuten viikonloppupurjehduksille. Koska joihinkin tapahtumiin on innokkaita osallistujia enemmän kuin voimme ottaa mukaan, kannattaa ilmoittautumisten kanssa olla ajoissa liikenteessä, jos haluaa mukaan.