Lippukunnan varainhankinnasta ja inventaarioista

Varainhankinta muodostaa puolet Henrikin Tapulityttöjen vuosituloista. Toisen puolikkaan muodostavat seurakunnan vuosiavustus sekä jäsenmaksut. Leirimaksuja ei lasketa tuloihin, sillä ne kattavat aina ko. retken kustannukset retken oman budjetin mukaisesti. Voittoa tuottamattomana yhdistyksenä HeTan budjetointi perustuu +/-0 tulokseen, joten kaikki mikä tulee, myös menee (toki keräämme aina pientä puskuria yllätysten varalle ja valmistaudumme kalustoinvestointeihin).
Tuloilla

  • katetaan leiri- ja viikkotoimintakuluja (1/5, leirimaksut ylittävä osuus, maksuvapautukset, tarvikkeet)
  • kustannetaan lupauksenannossa jaettavat merkit (1/5)
  • tuetaan johtajistoa kouluttautumisessa (1/5)
  • huolletaan s/y Helviä (1/5)
  • katetaan hallinnolliset kulut (1/5, vakuutukset, nettisivut, Painovirhe, pankkikulut)

Syksyllä 2019 innokkaat HeTat ovat myyneet jo lähes 800 joulukalenteria ja keksejä tilattiin yli 400 laatikkoa. Syksyn kolmas varainhankintaponnistus, inventaariot, ovat vielä edessä! Inventaarioiden osuus varainhankinnasta on kolmasosa, joten ihan pienestä ponnistuksesta ei ole kyse. Siinä missä adventtikalentereita ja keksejä myyvät erityisen ansiokkaasti nuoremmat ikäluokat, ovat inventaariot johtajiston (14- vuotiaat ja vanhemmat) ja huoltajien tekemää varainhankintaa.

Inventaariot ovat helppoa hommaa. Kyseessähän on kaupan hyllyssä olevien tuotteiden laskeminen, hyllyssä olevan määrän merkitseminen post it -lapulle ja lapun kiinnittäminen hyllynreunaan oikean hintalapun kohdalle. Samalla hyllyille tehdään kevyt siistiminen eli ylimääräiset pahvit otetaan pois ja tuotteet vedetään hyllyn etureunaan. Muuten hyllyjä ei lähdetä pesemään tms. Urakka kestää n. 3-4 tuntia ja välissä talkoilijoille tarjotaan maittava aamiainen. Aamuinventaariot aloitetaan kello 6:00 (paikalla 5:45) ja iltainventaario lauantaina 30.11. klo 18 (paikalla 17:45). Päälle kannattaa laittaa melko lämpimät vaatteet, sillä kaupoissa on usein viileää. Halutessaan mukaan voi ottaa esim. puutarhahanskat, mutta ilman hanskojakin pärjää (ja kaupalta saa myös halutessaan lainata).

Syksyllä 2019 HeTat inventoivat yhdessä KHP:n kanssa kolmessa S-ryhmän kaupassa:

  • S-market Raisiontorissa lauantai-iltana 30.11. klo 18 ->
  • S-market Kaarinassa sunnuntaina 1.12. klo 6 ->
  • S-market Naantalissa sunnuntaina 29.12. (eikä 29.1. kuten sähköpostiin lipsahti) klo 6 ->

Jos tarvitset kyytiä, olethan yhteydessä Johanna Reposeen. Kaikille varmasti järjestyy kyyti, joten älä anna sen lannistaa inventointi-intoasi!

ILMOITTAUDU MUKAAN 21.11. MENNESSÄ:

https://forms.gle/gubyZRucT5JMGCpG7

Tervetuloa mukaan! Varmistetaan yhdessä HeTan laadukas toiminta myös vuonna 2020 ja siitä eteenpäin!

Mikäli inventaarioista tulee kysyttävää, ensisijaisesti kannattaa olla yhteydessä Johanna Reposeen, 040 8334033, johannareponen(a)hotmail.com