OTAVA 2020

Piirileiri Otavan ilmoittautuminen päättyy jo ensi viikolla 30.1. – ilmoittautuminen kannattaa hoitaa heti pois alta, sillä viimeisenä päivänä kuksa saattaa takkuilla tai omissa tunnuksissa saattaa olla häikkää. Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja tai Otava-yhteyshenkilö eivät välttämättä ehdi auttaa juuri sinua torstai-iltana, joten lähetä kysymykset mahdollisimman pian! Alla vielä kertauksena marraskuussa lähtenyt kattava sähköposti leiristä.

MIKÄ OTAVA?
Leiri järjestetään Maisaaressa 22.-29.7.2019. Leiri on tarkoitettu kaikille seikkailijoista ylöspäin. Partiolaisia odotetaan paikalle noin 2500-3000.

Lippukuntamme osallistuu Otavalle, kuten kaikki alueen muutkin lippukunnat. Oma leirilippukuntamme pitää sisällään näillä näkymin Hetat ja Kupittaan Henrikinpojat sekä mahdolliset ulkomaiset partiovieraat.

Leirilippukunnan johtajana/yhteyshenkilönä häärii allekirjoittanut Sanna Santala (Hyme) ja luotseina Mirka Meurman ja Johanna DiNardi.

Alla on ilmoittautumisesta paljon tärkeää tietoa, jotka jokaisen tulee huolella lukea läpi ennen ilmoittautumista.

Leirille osallistuvat ikäkaudet:
Seikkailijat -leiriläisenä koko leirin
Tarpojat - leiriläisenä koko leirin
Samoajat - omavalintainen pesti 2 pv, + leiriläisenä loppu aika
Vaeltajat - omavalintainen pesti leirin aikana
Aikuiset - omavalintainen pesti leirin aikana

PESTI = Suurleirillä tapahtuva "palvelustehtävä/ työtehtävä", jonka kesto riippuu ikäkaudesta. Pesti voi olla päivän aikana joko yhtämittainen tai jaettu osiin. Ennakko-osaamista ei samoajien pestissä vaadita, mutta kiinnostuksen kohteen mukaan kannattaa oma pesti valita. Pestivaihtoehtoja on valtavasti, kiinnostavat pestit kannattaa napata heti kun niihin voi ilmoittautua. Pesti voi olla mainio tilaisuus tutustua uusiin partiokavereihin ja saada samalla hieman kokemusta leirin vastuutehtävistä.  Pestissä pääset myös tutustumaan leiriin eri näkökulmasta.
Pestejä voi jo nyt haeskella Otavan nettisivuilta tai niistä voi kysellä vinkkejä johtajilta. Samoajien pesteistä tiedotetaan keväällä vielä erikseen.

Leiristä tullaan pitämään vanhempainilta toukokuun aikana, jonne toivotaan kaikkien seikkailijoiden ja ensimmäistä kertaa suurleirille osallistuvien lasten huoltajien saapuvan.

ILMOITTAUTUMINEN

Otava 2020 leirille ilmoittaudutaan Kuksassa osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=26026. Ilmoittautumislinkki ja ohjeita ilmoittautumiseen löytyy myös Otavan verkkosivuilta osoitteesta www.piirileiriotava.fi
Ilmoittautuminen on auki NYT!  Ilmoittautuminen päättyy torstaina 30.1.2020 klo 23:59. Ilmoittautumista ei kannata jättää viimeiseen hetkeen, sillä järjestelmä ei kestä kovin hyvin ruuhkahuippuja. Kannattaa siis hoitaa ilmoittautuminen kuntoon hyvissä ajoin!
Alle 18-vuotiaan osallistujan ilmoittautumisen tekee tämän huoltaja omilla huoltajatunnuksillaan. Huoltajatunnusten luomiseen liittyvissä kysymyksissä partiolainen tai tämän huoltaja voi olla yhteydessä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan Sofia Engblomiin (jasenrekisteri(a)henrikintapulitytot.fi). Alaikäisen partiolaisen ja huoltajan olisi hyvä täyttää ilmoittautumislomake yhdessä.
Ilmoittautumisessasi annetut tiedot jaetaan eteenpäin tahoille, jotka niitä tarvitsevat varmistaakseen leiriläisten sujuvan leiriarjen ja turvallisuuden. Näitä tahoja ovat leirin lääkintä, muonitus, pestien osalta HR sekä leirilippukunnan johtajat. Tietoja ei jaeta eikä käytetä tarpeettomasti, ja leirin jälkeen antamasi terveystiedot poistetaan jäsenrekisteri Kuksasta ja leirin aikana käytettävästä leirirekisteristä. Ilmoittautuessasi leirille hyväksyt tietojesi luovuttamisen tarvittaville tahoille.

KULJETUKSET
Leirille ilmoittautuessa osallistuja tiedostaa ja hyväksyy sen, että leirille ja leiriltä pois kuljetaan leirilippukunnan järjestämällä bussikuljetuksella (Röölään) sekä leiriorganisaation järjestämällä merikuljetuksella (Röölä-Maisaari), joka hoidetaan Merivoimien aluksilla. Leirille ja leiriltä ei pääse millään muulla tavalla. Yksityisveneillä Maisaareen saapuminen on kielletty koko leirin ajan. Merivoimat keräävät matkustajarekisterin, joka hävitetään lokakuun 2020 loppuun mennessä.

PERUUTUSEHDOT
Leiriosallistuminen on mahdollista perua maksutta 30.1.2020 asti.
Sairastumis- ja tapaturmatapauksissa osallistumismaksu laskutetaan osallistujalta, mutta hänellä on mahdollisuus hakea korvausta, ensisijaisesti omasta vakuutusyhtiöstä tai toissijaisesti partiovakuutuksesta (https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/partiovakuutus/). Näissä tapauksissa ota yhteyttä suoraan vakuutusyhtiöön.
Mikäli syystä tai toisesta olet estynyt osallistumaan leirille, on leiriosallistumisen siirto toiselle partiolaiselle mahdollista 30.6.2020 asti. Estynyt etsii itse leirille osallistuvan korvaavan henkilön ja ilmoittaa asiasta lippukunnalleen sekä Otavan projektityöntekijälle Heli Matintalolle, heli.matintalo@partio.fi ja puh. 050 312 9430. Ilmoitus on tehtävä myös silloin, jos osallistumismaksu jää kokonaan käyttämättä. Osallistumismaksua ei palauteta.

STIPENDIT
Otavan osallistumismaksuun on mahdollista hakea stipendiä joko koko maksuun tai puoleen siitä. Stipendijärjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa leirikokemus mahdollisimman monelle.
Stipendiä haetaan Kuksassa leirille ilmoittautumisen yhteydessä (1.11.2019-30.1.2020), jonka jälkeen hakeminen ei ole enää mahdollista. Hakeminen edellyttää perheen tilanteen ja tulotietojen selvittämistä. Stipendin hakemiseen liittyvät tiedot käsitellään luottamuksellisesti eivätkä ne tule esimerkiksi lippukunnan tietoon. Stipendihakemukset käsittelee Otavan leiriorganisaatiosta erillinen stipendiryhmä ja hakemuksessaan hakija antaa suostumuksensa siihen, että hakemuksen tiedot annetaan stipendiryhmän käyttöön.
Stipendit jaetaan hakemusten perusteella hakijan kokonaistilanne huomioon ottaen siten, että stipendeistä on apua mahdollisimman monelle osallistujalle. Myönnettävä stipendi saattaa olla erisuuruinen kuin haettu stipendi, ei kuitenkaan haettua eikä osallistujan leirimaksua suurempi. Stipendiryhmä kertoo päätöksestään suoraan stipendiä hakeneelle ja päätös huomioidaan automaattisesti laskutuksessa. Kielteisen tai haettua pienemmän stipendipäätöksen saanut osallistuja voi halutessaan peruuttaa ilmoittautumisensa maksutta 31.3.2020 mennessä.

KESÄTYÖ- JA KESÄLOMATAKUU
Otavalla on käytössä kesätyö- ja kesälomatakuu! Jos et kesätöiden tai kesäloman ajankohdan vuoksi pysty osallistumaan leirille, voit peruuttaa osallistumisen työnantajan antamaa vapaamuotoista todistusta vastaan 31.5.2020 mennessä. Toimita työnantajantodistus Otavan projektityöntekijälle Heli Matintalolle, heli.matintalo@partio.fi ja puh. 050 312 9430. Tällöin koko maksettu leirimaksu palautetaan. Lisäksi henkilö voi takuun turvin perua 0-9 -vuotiaan lapsen/huolettavan sekä mahdollisen puolison osallistumisen. Ilmoittaudu siis rohkeasti mukaan Otavalle!

LASKUTUS- JA MAKSUEHDOT
Leirin hinta on 220e
Leiri laskutetaan yhdessä erässä maaliskuussa 2020. Lasku lähetetään suoraan jokaiselle osallistujalle tämän Kuksassa määrittelemällään tavalla. Vaihtoehtoina on paperilasku tai sähköpostilasku. Laskun maksuaika on 14 vuorokautta. Laskulla on huomioitu automaattisesti mahdollinen stipendi tai lippukunnan myöntämä tuki.
Maksettu osallistumismaksu on edellytys leirialueelle pääsyyn. Leirille lähtevällä partiolaisella on oltava maksettuna myös Suomen Partiolaisten jäsenmaksu. Poisjäänti leiriltä ilman syytä ei oikeuta maksun palautukseen, lukuun ottamatta kesätyö- ja kesälomatakuuta.

PERHELEIRI
Kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita Otava 2020:lle! Perheet ja pikkuväki majoittuvat perheleirissä tai oman lippukunnan kanssa. Perheleirin tavoitteena on mahdollistaa aikuisten osallistuminen leirin työtehtäviin. Perheleirissä on päiväkoti sekä oma ohjelma pienille koululaisille. Perheleirin leiriarki pyörii siellä majoittuvien työpanoksella, joten kaikilta siellä majoittuvilta edellytetään osallistumista pienten yhteisten tehtävien hoitamiseen oman pestin lisäksi.
Leirilippukunnissa majoittuvat perheet ovat aina tervetulleita mukaan perheleirin ohjelmaan sekä käyttämään perheleirin palveluita. Leirilippukunnissa majoittuvat lapset saavat osallistua päiväkodin tai koululaisohjelman toimintaan.
Perheleirissä asutaan itse mukana tuoduissa teltoissa. Perheet voivat sopia yöpyvänsä toiseen perheen kanssa samassa teltassa. Telttapaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen.
Perheleiriläiset kuljetetaan Maisaareen leiriorganisaation järjestämällä merikuljetuksella. Tästä ohjeistamme lisää myöhemmin keväällä kaikkia perheleiriinsaapuvia. Leiriin ei voi tuoda autoja!
Jokaisella perheleirille osallistuvalla aikuisella tulee olla vähintään 50% pesti. Leirinajaksi voi myös muodostaa leiriperheen, jossa toinen aikuinen hoitaa lapsia ja toisella on täysipäiväinen eli 100% pesti tai kummallakin aikuisella voi olla 50% pestit. Muistakaa tehdä perheelle perheleiritunniste!

TURVALLISESTI YHDESSÄ
Turvallisesti yhdessä –verkkokoulutus on pakollinen kaikille Otavan täysi-ikäisille osallistujille. Varmistathan siis hyvissä ajoin ennen leiriä, että koulutus on sinulla suoritettuna! Lisätietoja verkkokoulutuksesta ja sen suorittamisesta löydät osoitteesta https://www.partio.fi/lippukunnille/lippukunnan-johtaminen/toiminnan-turvallisuus/turvallisesti-yhdessa/.

ILMOITTAUTUMISEN TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT:
30.1.2020 Ilmoittautuminen päättyy, mahdollisuus oman ilmoittautumisen muokkaamiseen päättyy
Maaliskuu 2020 Osallistumismaksujen laskutus alkaa
31.3.2020 Leiriosallistumisen peruutusoikeus myöntämättömien stipendien tapauksessa päättyy
31.5.2020 Leiriosallistumisen peruutusoikeus kesätyö- ja kesälomatakuun tapauksissa päättyy
30.6.2020 Mahdollisuus leiriosallistumisen siirtoon päättyy

Nyt siis ilmoittautumaan sankoin joukoin, tiedossa ihan mahtava leiri. Seuraava piirileiri ei ihan heti kulman takana kolkuttele, joten tilaisuutesi on NYT!

Lisätietoja antaa ja leirikysymyksiin vastailee
Hyme 0405607792 tai sanna.hyme(a)gmail.com