Pienveneprojekti huipentui veneen hankkimiseen

Henrikin Tapulitytöt on 21.2.2017 ostanut Henrikin Tapulityttöjen ja Kupittaan Henrikinpoikien yhteisen pienveneprojektin tuloksena Finn Express 83 -purjeveneen. Vene mahdollistaa HeTalle meripartiotoiminnan käynnistämisen ja KHP:lle aiempaa monipuolisemman purjehdustoiminnan.

Ensimmäisen purjehduskauden aikana panostetaan päällystön kouluttamiseen veneen käyttöön. Myöhemmin veneellä on tarkoitus järjestää purjehduksia erityisesti tarpoja- ja samoajaikäkausille.

Alus on 8,3 metriä pitkä ja siinä on nukkumapaikat viidelle hengelle. Lisää Finn Express 83 -veneistä voit lukea esimerkiksi täältä: http://www.fe83.org/wiki/index.php/Finn_Express_83.

Henrikin Tapulityttöjen ja Kupittaan Henrikinpoikien pienveneprojekti käynnistettiin syksyllä 2015. Projektista vastasi 16-18 -vuotiaista koostuva projektiryhmä, jota tukivat projektiryhmän aikuiset tuet ja hankkeen ohjausryhmä. Projektiin kuului muun muassa varainhankintaa ja alusvaihtoehtojen selvittämistä. Hanke eteni aikatauluaan nopeammin ja onnistui erinomaisesti.

Jäiden lähtöä odotellessa etsimme tällä hetkellä mahdollisia yhteistyökumppaneita ja sponsoreita veneen varusteluun. Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä, ota yhteyttä lippukunnanjohtajaamme Sofia Engblomiin (lpkj(@)henrikintapulitytot.fi)!